20 Ekim 2016 Perşembe

Five Gloves Motosiklet Eldivenleri


Motosiklet sürücüleri için güvenli ve korunaklı motosiklet sürüşü çok önemlidir. Dışarıdan gelecek tüm olumsuzluklara açık bir yapıda olan motosikletlerde kişisel güvenlik önlemleri en üst düzeyde olmalıdır. Motosiklet kullananların, sürüş sırasında kendilerini korumaya almalarını sağlayacak birçok motosiklet aksesuarı bulunmaktadır. Bu aksesuarlardan biri de motosiklet eldivenleridir. Motosiklet eldivenleri; sürücülerin ellerini ve bileklerini soğuk havalara, rüzgara, yabancı cisimlere ve olası kaza anlarında sürtünmelere, yaralanmalara karşı koruması amacıyla üretilmektedir. Hem motorda olsun hem normal zamanlarda insanlar düşerken refleks olarak düşmenin şiddetini azaltmak ve kendilerini korumak için önce ellerini yere doğru uzatırlar. Bundan dolayı ellerin korumaya alınması, motosiklet sürücüleri için çok önemlidir. Günümüzde birçok marka tarafından çok çeşitli ve farklı özelliklerde motosiklet eldivenleri üretilmektedir. Ancak bazı markalar bu sektör içerisinde ön plandadır ve sektörde lider markalar arasında yer almaktadır. Five Gloves motosiklet eldivenleri de kalitesi, ürün çeşitliliği ve koruma yapısıyla sektördeki lider firmalardan birisidir.

Five Gloves firması 5 kıtada 47 ülkeye üretmiş olduğu motosiklet eldivenlerini ihraç etmektedir. Fransa’da kurulmuş olan firma motosiklet eldiveni sektöründe dünya genelinde ün yapmış ve lider markalar arasında yer almaktadır. Motosiklet sürücüleri tarafından sıkça tercih edilen Five Gloves, ürün çeşitliliği ve tarzı ile kendi farkını ortaya koymaktadır. Firma, eldiveni sadece sıradan bir aksesuar olarak görmemektedir. Five Gloves’a göre sürücüler motosikletin üzerine bindiklerinde eldivenleri ile kendilerini hem güvende hissedecekler hem de tarzları ile kendilerini iyi hissedecekler. Five Gloves markasının kurucusu olan Frank Fazio, dünyanın en iyi binicileri ile temaslar kurup, ihtiyaçların neler olduğunu ölçümlemiş ve en prestijli İtalyan motosiklet aksesuarı üreticileri ile uzun yıllar çalışmıştır. Frank Fazio motosiklet ekipmanları sektöründe, motosiklet eldivenlerinin önemli bir yerinin olduğu düşüncesi ile bu işi yapmaya karar vermiştir. Eldivenlerin ince ayrıntılar ve yüksek güvenlik gerektirdiği düşüncesine odaklanan Fazio, mevcut eldivenlerin hassasiyet derecesinden ve koruma yetersizliğinden duyduğu rahatsızlıktan dolayı bu ekipmanları geliştirme kararı almıştır. Frank Fazio bu konuda aldığı farklı fikirler ve onaylar neticesinde koruma, tasarım ve sürücü uyumu açısından motosiklet eldivenlerini geliştirmek için Five Gloves markasını kurmuştur. Marka ismini elin beş parmağını koruma durumundan esinlenen Frank, ilk başlarda markanın tutmaması endişesini yaşamıştır. Ancak firma kurulduktan ve üretime başladıktan sonra yavaş yavaş bu ismin yer etmeye başladığını görmüştür. Ayrıca sadece tek bir ürün etrafında üretim yapma fikri birçok insanı şaşırtmıştır ancak Fazio bu fikrinden vazgeçmemiş ve günümüzdeki büyüklüğüne ulaşmıştır.

Neden Five Gloves Eldiven?

Kuruluğu andan itibaren motosiklet eldiveni üretimine yoğunlaşan ve her zaman daha iyisini yapmaya çalışan Five Gloves motosiklet eldivenleri markası bu alanda lider firmaların başında gelmektedir. Five Gloves, eldiven üretiminde “koruma, fitlik ve tasarım” üçlemesini kendisine yol haritası edinmiştir. Asla bu özelliğinden taviz vermeden eldiven üretimine devam etmektedir. Five Gloves, Motorrad dergisi tarafından dünyanın en fit eldiveni seçilmiştir. Dünyaca ünlü birçok motosiklet yarış sürücüsü ve ülkemizin ünlü ismi Kenan Sofuoğlu’da motosiklet eldiveni konusunda Five Gloves eldiven markasını tercih etmektedir. Marka ayrıca birçok yarışçıya sponsorda olmaktadır. Motosiklet eldivenine sadece sıradan bir eldiven olarak bakmayan marka, eldivenlerin koruma, rahatlık ve şıklık açısından çok önemli olduğunu vurgulamaktadır. Marka üretmiş olduğu eldivenlerinde her zaman avuç içi rahatlığına, koruma düzeyine ve göze hoş gelmesine dikkat etmektedir. Motosiklet eldivenlerini sadece bir koruma aracı veya ekipman olarak görmeyen Five Gloves; eldivenleri aynı zamanda motosiklet sürüş şartlarını, kullanıcılara geri bildirim yapan bir araç olarak algılamaktadır. Sürücünün gaz tepkisi, virajlardaki kontrol hassasiyeti, vites geçişleri ve benzeri durumlarda eldiven faktörünün önemli bir yeri olduğunu savunmaktadır. Five Gloves’ın tercih edilmesinin bir başka sebebi ise üretmiş olduğu eldivenlerin hemen hemen herkeste aynı rahatlığı ve konforu yansıtmasıdır. Yüksek korumalı ürünler üreten marka, sürücüler tarafından ayrıca tercih sebebi olmaktadır.

Five Gloves Eldivenlerin Özellikleri

Five Gloves motosiklet eldivenlerinin genel özelliklerine baktığımız zaman ilk dikkatleri çeken yüksek korumalı olma özelliği ve ergonomik yapısıdır. Neredeyse tüm modellerinde el üstü, parmak ve bilek koruması içeren Five Gloves eldivenler, ellerde tam koruma sağlamaktadır. Marka tarafından Five Gloves kışlık eldiven ve Five Gloves yazlık eldiven olarak iki farklı mevsime uygun yapıda eldiven üretilmektedir. Ayrıca çoğu üretilen modelde de bayan sürücüler için ayrı üretimler gerçekleştirilmektedir. Five Gloves eldivenlerin bir başka önemli özelliği ise su geçirmez malzemeden üretiliyor olmasıdır. Bunlarla beraber üretilen eldivenlerin üstün hava kanallarını barındırması da Five Gloves eldivenlerin farkını ortaya koymaktadır. Marka tarafından sürücülerin kullanımı için hem tam bilek hem de yarım bilek tarzında motosiklet eldiveni üretilmektedir. Five Gloves’a ait çoğu motosiklet eldiveninin avuç içi kısmı keçi derisi ve güçlendirilmiş inek derisi barındırmaktadır. Son teknoloji ile ve en kaliteli malzemelerle üretimi gerçekleşen eldivenlerin hem deri hem de tekstil türleri bulunmaktadır. Five Gloves motosiklet eldivenleri şok emici özelliğe sahip bir yapıdadır. Ayrıca eldivenlerin en önemli özelliklerinden biri de kaymayı önleyici bir yapısının olmasıdır. Bu sayede yağışlı havalarda dahi kontrollü bir sürüş gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Ayrıca tasarımındaki şıklığı, rahatlığı ve konforu ile Five Gloves’ın eldivenlerin dünyanın en fit motosiklet eldivenleri olarak kabul edilmektedir. Yani üretilen eldivenler sürücülerin ellerini tam sarmakta ve sürüş konforu sağlamaktadır. Five Gloves motosiklet eldivenlerinin dikiş yapılarının kalitesi eldivenlerin zarar görmesini engelleyen bir diğer art durumdur. Marka tarafından üretilen çoğu motosiklet eldivenin yan kısmında, sürtünme anında koruması için, destekli koruyucu ped bulunmaktadır.

Five Gloves Motosiklet Eldiven Fiyatları…

“Koruma, fitlik ve tasarım” temasıyla son teknolojili laboratuvar ortamlarında yüksek güvenlikli ve kaliteli motosiklet eldiveni üreten Five Gloves, en çok tercih edilen markaların başında gelmektedir. Kışlık motosiklet eldiveni ve Five Gloves yazlık motosiklet eldiveni kategorilerinde deri ve tekstil malzemelerden birçok farklı modelde motosiklet eldiveni üreten firma, kullanıcılarına çok çeşitli bir seçim imkanı sunmaktadır. Geçmişten gelen tecrübesi ve ciddiyeti ile yüksek teknolojili ve güvenlikli eldiven üretimine devam eden Five Gloves markası; yarış eldiveni, şehir eldiveni, uzun yol tur eldiveni, yazlık eldiven, kışlık eldiven, off road eldiveni ve benzeri birçok motosiklet eldiven modeline sahiptir. Üretilen motosiklet eldivenlerindeki kalite, güvenlik, tasarım ve model çeşitliliğindeki başarı kadar, Five Gloves eldivenlerin fiyatları uygunluğu ile de ön plana çıkmaktadır. Five Gloves’ın fiyatlarındaki çeşitlilik ve esneklik ile her bütçeden motosiklet kullanıcısına hitap etmektedir. Five Gloves motosiklet eldiven fiyatları 24,99 Euro’dan başlayarak, 189,95 Euro’ya kadar çıkmaktadır. Değişik tasarım ve farklı özelliklere sahip olan Five Gloves eldiven modellerinden ihtiyacınız olan eldiveni bulmanız çok kolay olacaktır. Ayrıca Five markasına ait Five Gloves yarış, tekstil, deri, tur, off road gibi modelleri uygun fiyatlar ve taksit seçenekleri ile MotoPlus Motosiklet Aksesuarları Mağazasından satın alabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder